SIGURANTA ALIMENTULUI
Sisteme de management al sigurantei alimentului conform standardului ISO 22000 si principiilor HACCP
Beneficiile sistemului de management al sigurantei alimentului:
- reprezinta confirmarea oficiala a unui nivel de performanta credibil si responsabil al managementului in domeniul sigurantei alimentului;
- asigura conformarea cu cerintele legale;
- reduce pierderile prin aplicarea unui control eficient de la materii prime la produsul finit;
- sporeste increderea partenerilor, clientilor si consumatorilor;
- asigura conformarea cu cerintele legale;
- reduce pierderile prin aplicarea unui control eficient de la materii prime la produsul finit;
- sporeste increderea partenerilor, clientilor si consumatorilor;
- va ajuta sa demonstrați fabricarea in condiții de siguranta a alimentelor in orice litigiu creat de eventualii concurenți sau reclamatii referitoare la produsele livrate.
De ce este nevoie de un sistem de management al sigurantei alimentului?
Din motive legate de sanatatea publica: este cel mai eficient mod de a controla pericolele asociate produselor alimentare, facind posibila prevenirea accidentelor cauzate de alimente si pastrarea sanatatii consumatorilor.
Din motive economice: din ce in ce mai multe organizatii, gen hipermarketuri, cer furnizorilor sa implementeze un sistem de management al sigurantei alimentului cat mai cuprinzator, ceea ce confera incredere tuturor clientilor si societatii, privind siguranta si calitatea produselor alimentare.
Din motive de reglementare: sistemul de management al sigurantei alimentului este o cerinta general acceptata de institutiile de reglementare, organismele de control și asociatiile profesionale. Reglementarile nationale si europene in domeniul sigurantei alimentului solicita ca unitatile din sectorul alimentar sa identifice activitatile care sunt determinante pentru siguranta alimentului si sa garanateze ca procedurile de siguranta corespunzatoare sunt stabilite, implementate, mentinute si revizuite pe baza principiilor utilizate in standardele internaționale precum ISO 22000.
CERTIND furnizeaza servicii de certificare sub acreditare pentru sisteme de management al sigurantei alimentului conform standardului international ISO 22000.
Sisteme de management |
FSSC 22000
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu