Toţi dorim să avem un ten mai fin, mai uniform dar, din păcate, natura ne sabotează cu imperfecţiuni frustrante, mai ales odată cu înaintarea în vârstă şi cu expunerea la soare.
Telangiectaziile faciale (vasele dilatate faciale) şi discromia pielii (petele) sunt componentele principale ale fotoîmbătrânirii (îmbătrânirea datorată expunerii neprotejate la soare) şi pot fi adevărate probleme estetice dacă nu sunt rezolvate, cel mai adesea fiind acompaniate şi de alte manifestări ale fotoîmbătrânirii (riduri, piele uscată, etc.).
Tehnologia IPL (Lumina Intens Pulsată) oferă o abordare blândă, neinvazivă a diverselor probleme cutanate, fără durere şi fără perioadă de recuperare.
Cum acţionează lumina intens pulsată la nivelul pielii?
Fotoîntinerirea IPL funcţionează pe principiul fototermolizei selective, proprietate a hemoglobinei (din vasul dilatat) sau a melaninei (din leziunea pigmentară) de a absorbi energia luminoasă (de anumite lungimi de undă) convertită în căldură la nivelul pielii, fără a ţinti structurile tegumentare înconjurătoare. Acest proces are ca rezultat distrugerea pigmentului din pata pigmentară sau vasul de sange.
Care sunt indicaţiile pentru fotoîntinerirea IPL?
Fotoîntinerirea cu lumină intens pulsată este benefică pielii deoarece:
- reduce aspectul roşiatic al pielii şi “flushing”-ul asociat cuperozei-rozaceei;
- îndepartează telangiectaziile faciale (vasele dilatate faciale), leziunile vasculare sau vasele sparte (spider vein);
- reduce aspectul pătat al tegumentului (hiperpigmentarile), pistruii, petele postsolare etc.;
- dimensiunile porilor sunt reduse, iar ridurile fine atenuate, pielea devenind mai fină şi mai uniformă, pe termen lung având un efect de anti-aging la nivelul pielii prin stimularea sintezei de colagen.